Zaaiwerkzaamheden & spuiten

Sinds het voorjaar van 2014 hebben we een nieuwe maïsplanter: een Kverneland Accord Optima 12-rijer in combinatie met een Kverneland DF-2 kunstmest fronttank. De tractor is wordt aangestuurd via RTK-GPS (+/- 2cm nauwkeurig).

Elk zaai-element van de maïsplanter wordt apart elektrisch aangedreven. In combinatie met de GPS aansturing van de tractor kan elk zaai-element individueel automatisch aan- en uitgeschakeld worden op de exacte plaats (GEOcontrol). Hierdoor vindt er geen overlap, en dus verloren zaad, plaats bij gerende of gebogen percelen. Ook het inzetten en uitpakken op de kopakkers wordt automatisch aangestuurd.

Ondanks de grote werkbreedte (9 meter) is het toch een zeer compacte combinatie en moet er minder gemanoeuvreerd worden op de kopakkers. Andere voordelen zijn de goede gewichtsverdeling en de grote snijschijven van de maïsplanter, voor een exacte zaaidiepte.

Gras zaaien doen we met een 3 meter brede pneumatische zaaimachine van Kuhn met geïntegreerde kopeg. Hiervoor kunnen we een tractor met brede banden inzetten voor minder insporing. We hebben ook een aanwalrol ter beschikken om het gezaaide land mooi vast te leggen.

Verder hebben we nog een 3 meter brede grasdoorzaaimachine van Vredo. Deze kan gebruikt worden als het grasland er dun bijstaat.

U kan ook bij ons terecht voor de onkruidbestrijding van al uw maïs- of grasland. Indien nodig kunnen we ook voor sproeistoffen zorgen.

Landbouwwerken