Over ons

Over ons

Ontstaan

Loonbedrijf Gebr. Geudens is ontstaan in de loop van de jaren ’80 in Arendonk. Toen vader Theodoor Geudens niet genoeg werk had op de boerderij voor zijn 6 kinderen, is hij gestart met enkele kleine loonwerkactiviteiten. In 1986 hebben de broers Staf en Marcel de bvba Gebr. Geudens opgestart, zodat het eigenlijke loonbedrijf geboren was.

In de loop van de jaren ’90 heeft het bedrijf dan een geleidelijke groei gekend. Het huismerk van tractoren was John Deere en al snel werd er een hakselaar aangekocht. Later is men ook gestart met het dorsen van maïsgraan en het vermalen van het graan tot CCM. Ook in het uitrijden van mest werd er geïnvesteerd. Naast enkele 3-assige mesttonnen, werd er in 1996 een vrachtwagen met mestopligger aangekocht.

Eind jaren ’90 telde het loonbedrijf naast de 2 zaakvoerders nog 2 vaste chauffeurs. Lea, de vrouw van Staf verzorgde ondertussen de planning en de boekhouding.

In de jaren 2000 heeft het bedrijf de bestaande loonwerkactiviteiten nog verder uitgebreid. Naast het uitrijden en transporteren van drijfmest, is men ook gestart met het injecteren van de mest met een Vervaet driewieler. Als alternatief voor het hakselen en oprapen van gras, heeft men ook de opkomst van het persen en wikkelen van grote voordroog pakken meergemaakt.

Om meer werk te verkrijgen voor de vaste chauffeurs, is men in de loop der jaren ook begonnen met grondwerk voor de tractoren.

Later werden ook nog de transportactiviteiten, voornamelijk in de mest, uitgebreid met een 2e en 3e vrachtwagen.

Verhuis

In 2008 is men gestart met de bouw van een nieuwe machineloods en werkplaats. Een jaar later was de verhuis een feit en heeft het loonbedrijf zich gevestigd op het huidige adres in Dessel. In 2011 is er nog een open machineloods bijgebouwd, zodat het grootste deel van het machinepark onder dak kan staan.

Volgende generatie

In 2013 heeft Marcel besloten om het bedrijf te verlaten om op pensioen te gaan. De dagelijkse leiding is sindsdien in handen van Staf en Lea. Ook hun 2 zonen Hans en Bart draaien ondertussen al geruime tijd mee op het bedrijf, waardoor de toekomst van het bedrijf verzekerd is.

De kernactiviteiten waren en blijven nog steeds het traditionele loonwerk (mest, grondbewerking, zaaien, gras- en maïsoogst) aangevuld met mesttransport en grondverzet.

Samen met het gemotiveerde personeel proberen zij steeds correct en kwaliteitsvol werk uit te voeren.

Landbouwwerken